GEBOORTE VERHAAL | ZYRA

Ik was net terug van mijn vakantie in de Baltische staten en zat in de trein terug vanuit Schiphol. Ik kreeg toen rond 10:30 een bericht van Gwendolien dat de bevalling op gang was. Ik moest snel komen en was ontzettend zenuwachtig of ik dit wel ging halen. De treinrit leek uren te duren. Ik bracht mijn koffer naar huis en stapte direct in de auto om door te rijden naar Schiedam. 

 

Toen ik rond 12:45 aankwam stond ik samen met een vriendin en medestudent verloskunde voor de deur. De verloskundige deed open en vertelde dat Gwendolien volledige ontsluiting had en al een tijd aan het persen was. Er zat nog geen schot in de zaak en de baby lag niet gunstig.  Gwendolien voelde haar persweeën niet goed meer. Een thuis bevalling ging helaas niet meer lukken. Dit moment ging super snel voorbij en had nog geen gedag kunnen zeggen tegen Gwen en Mathijs of we waren al onderweg naar het ziekenhuis!

 

Rond 13:30 waren we in het ziekenhuis en ik begon meteen te fotograferen.

Het was een van de eerste bevallingen die ik mocht vastleggen, dus ik vond het super spannend!

Gwen gaat op haar zij liggen, maar het persen op haar zij wordt snel te zwaar. 

Het was mooi om te zien hoe rustig Mathijs bleef en hoe hij Gwen ondersteunde. Ook Gwen haar moeder bleef erbij en zij gaven bemoedigende woorden.  Gwen is zichtbaar van de wereld. De verloskundige laat via een spiegel zien dat de haartjes al zichtbaar zijn en vertelt dat het niet lang meer gaat duren. Wat knap hoe Gwen het volhoudt. Ze merkt dat ze zoekt naar een fijne houding en gaat uiteindelijk op haar handen en voeten zitten. Na een paar keer persen op handen en voeten is uiteindelijk Zyra om 14:42 geboren! Wat een mooi moment was dat. Ze kon haar baby geboren zien worden!

 

Na de geboorte ben ik nog een paar uur gebleven om te fotograferen. De eerste borstvoeding, het weegmoment en de ontmoeting met opa en oma en alle nichtjes! En dat waren er een hoop! Ik reed vol adrenaline weer naar huis na deze prachtige bevalling.