GEBOORTE VERHAAL | MILEY

Blog miley-37.jpg

Begin maart kreeg ik de vraag of ik nog plek had om in juni een geboorte vast te leggen. JA! Natuurlijk! Kort daarna maakte ik kennis met Carlo en Shardé in Almere.

Shardé was zwanger van haar derde kindje en tevens derde dochter.

Voor Carlo was het de 1e. En dus extra spannend.

 

Ik had regelmatig contact met Carlo. Shardé voelde de kleine in haar buik tijdens de laatste week/weken minder bewegen en moest veel naar het ziekenhuis om aan de CTG te liggen. De laatste week zelfs dagelijks. Uiteindelijk werd besloten dan Shardé op 9juni ingeleid zou worden.

In het Flevoziekenhuis te Almere.

 

Die dag kwam ik rond 11:00 aan en het infuus met weeën opwekkers was al gestart.

Toen ik aan kwam waren Carlo en Shardé nog vrij relaxed. Maar niet heel veel later begonnen de weeën opwekkers te werken. Shardé vond het in bed niet meer fijn. En was vastberaden onder de douche te gaan. Onder de douche werden de weeën steeds heftiger. Shardé zat zichtbaar in haar cocon om haar weeën op te vangen en Carlo ondersteunde haar door haar onderrug te masseren. Een warme douche helpt altijd om de weeën wat te verlichten. Shardé heeft er uiteindelijk zelfs zo’n 2 uur onder gezeten.

 

Na de douchebeurt bleek bij het toucheren echter dat de ontsluiting niet op schoot en zat nog op 6 cm.

1 cm verschil met 3 uur ervoor. Toch leek het alsof de weeën heftiger werden.

Nog geen kwartier later bleek er toch volledige ontsluiting te zijn. Ze mocht persen!

Bij de eerste keer persen ontsnapte er een grote lading vruchtwater.

Heel kort daarna kon ik het hoofdje zelfs al zien.

Ik vind het altijd zo’n mooi gezicht wanneer de baby zich tussen twee werelden begeeft.

Niet heel veel later is Miley geboren. Een moment van ontlading en emotie.

Miley zat onder een dikke laag huidsmeer, vernix. Wat een prachtig gezicht.

 

Bij het kennismakingsgesprek had Shardé aangegeven een halve lotus bevalling te willen. Dat wil zeggen dat de placenta nog even aan de baby vastblijft, maar niet totdat hij er zelf afvalt.

Ongeveer een uur na de geboorte kreeg Carlo de eer om de navelstreng door te knippen.

Voordat Miley word nagekeken blijft ze nog lekker huid op huid bij mama en wordt aan de borst gelegd. De borstvoeding ging vrij snel goed. Ik vind het persoonlijk een heel mooi onderdeel om na de bevalling vast te leggen en doe dit dus ook super graag!

 

De 2 zusjes van Miley zijn ook snel gekomen en waren ontzettend onder de indruk van hun nieuwe kleine zusje! Zo leuk om te zien hoe ze hierop reageerden. Helemaal verliefd!

 

Vol adrenaline rijd ik s’avonds weer terug naar huis! Onwijs blij ben ik met deze reportage, die ik zelf een van de mooiste vind die ik tot nu toe heb gemaakt. Deze reportage is ook terug te zien in mijn demo album!